Mevrouw Dolmans (penningmeester sinds 1983) is overleden

Onze zeer geliefde penningmeester mevrouw Dolmans ( 80 jaar) is na een kort ziekbed op 5 juni 2021 overleden. Ze heeft 38 jaar lang (eerste samen met haar man) het penningmeesterschap beheerd.  Ze was geliefd door leden en ouders en vele andere judoliefhebbers. Jarenlang zorgde ze voor weegkaarten, coachkaarten, koffie en andere versnaperingen voor vrijwilligers en scheidsrechters.  De andere taken die ze altijd met veel liefde heeft gedaan waren te veel om op te noemen. Haar zonen Jo (trainer) en Wim (scheidsrechter) hebben altijd veel steun en hulp van haar gekregen. Ze was iedere les op maandag en donderdag aanwezig, maar door de coronatijd heeft ze dit meer dan een jaar moeten missen.

De club zal haar komende jaren zeer gaan missen.

Tinie BEDANKT voor al die jaren van zorg en hulp aan iedereen.

 

Judolessen vinden weer binnen plaats

Na lange tijd mogen we weer binnen onze mooie sport uitoefenen, we hoeven niet meer naar het weer te kijken of we wel kunnen trainen.

Nieuwe leden vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om kennis te maken met de judosport.  Er wordt getraind in 3 groepen op maandag en donderdag. De eerste les start altijd om 18.15 uur voor de allerjongste.

De trainingen lopen samen met de schoolvakanties dus we kunnen nog tot eind juli trainen.

In september gaan we weer op kamp in België en maken daar weer een leuk weekend van, dus geef je op.

Kom lekker meedoen en ontdek hoe leuk judo is.

Judolessen buiten weer van start

Vanaf maandag 29 maart wordt weer gestart met de judolessen, deze zullen wel nog buiten moeten plaatsvinden. Indien er erg slecht weer is kan het zijn dat er alleen online les is. Bij redelijk weer maar te nat voor de mat te leggen worden andere activiteiten samen gedaan. Je komt dan ook in sportkleding en sportschoenen en neemt je judopak mee in je tas zodat je altijd mee kunt doen. A.s. maandag 29 maart start voor iedereen onder de 18 jaar de les om 18.30 uur tot 19.30 uur. Bij voldoende deelnemers zullen de groepen weer apart trainen.

Wij hopen iedereen weer op onze lessen te mogen verwelkomen.

Online judolessen

Vanaf vrijdag 22 januari worden er door trainer Jo online judolessen gegeven, die meestal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gegeven worden. De leden krijgen van Jo een mail met de inloginformatie.  Als je dan aanmeld via deze link wordt je toegelaten in de les. In sommige weken kan het zijn dat er op een andere dag wordt lesgegeven,  je krijgt steeds een nieuwe mail met de nodige info. Wij hopen dat iedereen zoveel mogelijk meedoet om zijn judovaardigheden bij te houden en natuurlijk om lekker te bewegen.

Tijdelijk geen judolessen i.v.m. corona

Door de coronamaatregelen van het kabinet is het momenteel niet toegestaan om judolessen binnen te houden. Daarom zal zeker t/m 9 februari 2021 geen judolessen gegeven worden in de gymzaal. Wij hopen dat we daarna de lessen weer mogen oppakken.

Het bestuur en trainers willen jullie alvast fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar wensen en hopelijk tot snel op de mat.

Speciale clubkampioenschappen en uitreiking van de banden en slippen

Op donderdag 10 december werd de slotdag van de speciale clubkampioenschappen gehouden. In de lessen ervoor waren al een aantal partijen gespeeld. Omdat er geen clubkampioenschappen met publiek gespeeld mochten worden heeft de club voor deze vorm gekozen. Iedereen heeft heel goed zijn best gedaan en kreeg een mooie prijs.

Verder werd er ook de Judoka van het Jaar uitgeroepen, deze keer was het 14 jarige Koen Pluijmakers die al jaren trouw lid is en zelden een les overslaat. Koen kan zich goed aanpassen tijdens de judolessen waardoor hij een meerwaarde is voor de club.  Koen kreeg twee bekers, de wisselbeker die al meer dan 35 jaar in de club is en een beker om te houden.

Een aantal leden behaalde deze keer een band, dit waren voor geel: Take Jansen, Fons Eurlings en Femke Alberts. een oranje band was er voor Damin Odekerken en Jirre Broek. Stig Schulte ontving de blauwe band van de trainer. De andere leden ontvingen een slip op de band.

Sinterklaas geeft cadeautjes

Op maandag 7 december heeft Sint cadeautjes gebracht naar de leden van Judoclub “Kano”. Zelf kon hij niet komen, maar dat was geen probleem. De judomatten werden als een mijter gelegd, waardoor Sint er toch een beetje bij was.

Na de training werden de cadeautjes uitgedeeld en iedereen ging blij huiswaarts.

Activiteiten

Op 3, 7 en 10 december zullen er tijdens de les een aantal judopartijen (soort clubkampioenschappen) gehouden worden, tevens zullen een aantal leden deelexamens doen.

Op donderdag 10 december zal dat de uitreiking zijn van prijzen van deze clubkampioenschappen en zal ook de judoka van het jaar bekend worden gemaakt. Omdat er helaas geen ouders bij aanwezig mogen zijn zullen er wel een aantal foto’s gemaakt worden. Iedereen wordt om 18.15 uur verwacht, het einde zal rond 19.30 uur zijn.

Op deze dag (10 december) zal ook aan een aantal leden een nieuwe slip (tussenstap van de band) of band uitgereikt worden.

In de kerstvakantie, van maandag 21 december t/m zondag 3 januari is er geen les. Vanaf maandag 4 januari is er weer gewoon les.

Nieuwe leden kunnen zich altijd aanmelden via het bestuur of trainer, wij zorgen voor een judopak.

Het bestuur en trainers wensen jullie alvast fijne feestdagen en een goed en gezond 2021.

 

trainingen

Beste leden en ouders van leden,

De trainingen gaan gewoon door, alleen voor de senioren is er een aangepaste trainingsvorm.

 

A.s. maandag 9 november komt TV Valkenburg, dus zorg dat je bij de training bent.

https://tvvalkenburg.tv/nieuws/sjporttaofel-staat-deze-week-in-houthem-video/

 

 

 

Leden actie

In november houdt judoclub “Kano” een leden actie, waarbij nieuwe leden 3 gratis lessen kunnen volgen. De lessen starten om 18.15 uur op zowel maandag als donderdag. Als je je vooraf aanmeld dan kan de club voor een leen judopakje zorgen zodat je helemaal klaar bent voor de nieuwe judolessen.

Zorg dat je geen sieraden of andere armbandjes aan hebt, dit i.v.m. de veiligheid van jezelf en de andere kinderen.

Er wordt gewerkt met diverse spel- en oefenvormen zodat je leert vallen en weer opstaan en hoe je een ander kunt werpen of in een houdgreep kunt houden.

Wij hopen op veel nieuwe gezichten.

De ingang van de zaal is aan de achterzijde van het gebouw van Adelante, daar waar de parkeerplaatsen eindigen.