Koninklijke Onderscheiding voor penningmeester judoclub Kano Houthem

Tijdens het jaarlijkse Geuldaltoernooi van judoclub Kano uit Houthem heeft burgemeester Jan Schrijen op zondag 3 november een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan penningmeester Tinie Dolmans-Senders. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Tinie Dolmans – Senders is sinds 1975 betrokken bij de judo met allerlei hand en spandiensten. Bij de oprichting van judoclub “Kano” in 1983 is zij bestuurslid in de functie van penningmeester.

Tinie Dolmans is een vrijwilligster, die een centrale rol speelt binnen de judoclub. Zij wordt daarom ook wel “moeder van de vereniging” genoemd. Haar vele werkzaamheden variëren van kleding schoonmaken, de catering verzorgen tot het nauwgezet registreren van inkomsten en uitgaven. Alles getuigt van een gedrevenheid, belangeloze inzet en enorme betrokkenheid.

 

Weegtijden Geuldaltoernooi 3 november

               Weegtijden 26e Geuldaltoenooi 3-11-2019

Sporthal Polfermolen, Plenkertstraat 50, Valkenburg a/d Geul

Let op: Bij de sporthal en omgeving is er betaald parkeren vanaf 11.00 uur of plaats voor

vergunninghouders, u kunt een parkeerkaart in de ontvangsthal kopen voor 4 uur (€ 2,00).

U kunt parkeren op de parkeerplaats aan de Prins Bernhardlaan

Weging 1   ( 08:15 t/m 09:00 u )

Jongens    geb. 2010-2011

Dames      geb. 2005-2006-2007

Aanvang wedstrijden +/- 09.30 uur.

Weging 2  ( 09:30 t/m  10:15 u ) 

Heren       geb. 2005-2006-2007

Meisjes     geb. 2012-2013

Aanvang wedstrijden +/- 11.00 uur.

Weging 3  ( 11:30 t/m 12:15 u ) 

Jongens    geb. 2012-2013

Meisjes     geb. 2008-2009

Dames      geb. 2002-2003-2004

Dames      geb. 2001 en eerder

Aanvang wedstrijden +/- 12.45 uur.

Weging 4   ( 13:00 t/m 13:30 u )     

Heren      geb. 2002-2003-2004

Heren      geb. 2001 en eerder

Meisjes   geb. 2010-2011

Aanvang wedstrijden +/- 14.00 uur.

Weging 5    ( 14:15 t/m 14:45 u )

Jongens     geb. 2008-2009

Aanvang wedstrijden +/- 15.15 uur.

Let op: In een enkel uitzonderlijk geval zit een judoka in een andere weging

Kijk daarom altijd op de deelnemerslijst, waar achter de naam van de judoka

de juiste weging (Weging 1, 2, 3, 4 of 5) staat.

 

Wij hebben gestreefd naar een onderverdeling naar hoge en lage banden bij de judoka’s onder de 12 jaar, daarom hopen wij dat iedereen de juiste graduatie heeft opgegeven.

Eventuele afmeldingen of gewichtswijzigingen of andere fouten vooraf via de mail en op de dag zelf bij de hoofdjury. Wijzigingen in de groepen voorbehouden.

Wij wensen jullie veel succes met de deelname.

Namens J.C. “Kano” Houthem

Toernooi in Susteren

Op zondag 29 september nam Stig Schulte deel aan het jeugdjudotoernooi in Susteren. Hij kwam uit in de klasse onder de 15 jaar tot 42 kg. Hij wist drie van de vijf partijen met ippon te winnen en eindigde als derde in zijn klasse een fantastische prestatie van Stig die nog steeds 11 jaar is.

Judolessen weer van start

Op maandag 19 augustus starten bij Judoclub “Kano” Houthem weer de judolessen vanaf 18.15 uur.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, kijk op de site welke groep je kunt meedoen of bel of mail even naar de voorzitter of trainer.

Iedereen is welkom jong of oud, judo is voor iedereen.

Informatie over toernooien en stages staan op de site in de kalender.

11e Heuvellandtoernooi succesvol

Op zondag 24 maart werd er in Houthem het 11e Heuvelland judotoernooi gehouden. Van Judoclub “Kano” deden 14 judoka’s mee. Vier judoka’s behaalden de 2e prijs, Koen Dijk wist 2 keer met waza-ari te winnen, dus voor hem zilver. Lars Lakens won 1 keer met ippon en 1 keer met waza-ari. Ook broertje Tijs wist 2 partijen te winnen. Als 4e tweede prijs winnaar wist Stig Schulte 2 keer te winnen in de klasse onder de 15 jaar. Brons was er voor Damin Odekerken, Collin Hagelstein, Vince Blezer en Cas Habets. Tycho van Esch, Kian Kohl, Stan Frederiks, Levi Hagelstein,  Floris Aarts en Miel Bessems ontvingen een mooie herinneringsmedaille. Wij danken alle medewerkers en vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt.

A.s. woensdag 27 maart is vanaf 19.30 uur weer de jaarvergadering in Hotel Lahaye in Houthem. Leden en ouders zijn van harte welkom.

Clubkampioenschappen

Op zondag 24 februari werden in Houthem de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Er werd gestreden in 8 groepen. De volgende judoka’s werden clubkampioen in hun klasse. Tijs Lakens, Lennart Spits, Lars Lakens, Stan Frederiks, Vince Blezer, Stig Schulte, Bryan Ogg en Tim Wezeman. De andere deelnemers ontvingen een mooie medaille. Een van de judoka’s werd door het publiek gekozen voor de Stijlprijs; dit was deze keer Fedor Spits. Natuurlijk als klapper op de vuurpijl werd ook de judoka van het jaar bekend gemaakt. Deze titel ging deze keer naar Damin Odekerken; hij mag de grote wisseltrofee een jaar lang in huis hebben en hij kreeg natuurlijk nog een andere enorme beker mee naar huis.  Damin was apetrots.

Op zondag 24 maart wordt het jaarlijkse “Heuvelland judotoernooi” gehouden met bijna 150 deelnemers van diverse clubs. Wij kijken ernaar uit.

“Regenboogjudotoernooi” In De Heeg

Op zondag 27 januari werd in De Heeg het 16e “Regenboogjudotoernooi” gehouden door Judokan Maastricht. Van judoclub “Kano” deden 6 leden mee. Damin Odekerken wist twee partijen te winnen en eindigde als 3e, Vince Blezer won twee keer met ippon en ontving het brons in zijn klasse tot 30 kg, Tijs Lakens wist ook twee van de vier partijen met ippon te winnen en verdiende de derde plaats. Lars Lakens, Tuur Albert en Tijs Verbruggen kwamen net niet op het podium en krijgen een verdiende herinneringsmedaille.

Sinterklaas komt op 3 december bij Kano Houthem!

Geuldaltoernooi 2018

Voor de 25e keer organiseerde onze judoclub “Kano” uit Houthem het Geuldaltoernooi, met 34 clubs uit Limburg, Brabant, België en Engeland. Zo’n 370 deelnemers kwamen op de tatami (judomat). Met behulp van zo’n 50 medewerkers wisten we de klus te klaren.

Cas heeft het als beginnend judoka super gedaan en wist de 1e plaats te bemachtigen. Stig liet zijn tegenstanders alle hoeken van de mat zien en ontving het goud in zijn klasse tot 38 kg. In de poule van Miel ontstond een gelijke stand in de eerste ronde, omdat ze allemaal hetzelfde resultaat hadden gehaald. Daarom werd er opnieuw gestreden voor het goud. Miel moest toen genoegen nemen met het zilver. Vince had de eerste wedstrijd zo snel gewonnen dat hij dacht: “Laat ik de andere maar winnen met een houdgreep.” Helaas dacht een van zijn tegenstanders hetzelfde en is hij 2e geworden. Tijs, die in een hogere gewichtsklasse meedeed, is het gelukt om een wedstrijd te winnen met ippon. Hij viel net buiten de prijzen en werd 4e. Zijn broer Lars heeft bewezen dat hij judoles krijgt in Houthem en liet zijn tegenstanders niet meer los, zodra hij ze in een houdgreep had. Floris heeft 2 wedstrijden gewonnen. Ruben, Jop, Eloy en Damin hebben super hun best gedaan en mooi judo laten zien.

Nogmaals bedanken wij alle vrijwilligers, judoka’s van onze eigen club en die van andere clubs voor een sportief judoweekend!

Papa en mama dag bij Kano

Donderdag 4 oktober was er weer een papa en mama dag.

Dit was een zeer geslaagde les!