Geuldaltoernooi 2018

Voor de 25e keer organiseerde onze judoclub “Kano” uit Houthem het Geuldaltoernooi, met 34 clubs uit Limburg, Brabant, BelgiĆ« en Engeland. Zo’n 370 deelnemers kwamen op de tatami (judomat). Met behulp van zo’n 50 medewerkers wisten we de klus te klaren.

Cas heeft het als beginnend judoka super gedaan en wist de 1e plaats te bemachtigen. Stig liet zijn tegenstanders alle hoeken van de mat zien en ontving het goud in zijn klasse tot 38 kg. In de poule van Miel ontstond een gelijke stand in de eerste ronde, omdat ze allemaal hetzelfde resultaat hadden gehaald. Daarom werd er opnieuw gestreden voor het goud. Miel moest toen genoegen nemen met het zilver. Vince had de eerste wedstrijd zo snel gewonnen dat hij dacht: “Laat ik de andere maar winnen met een houdgreep.” Helaas dacht een van zijn tegenstanders hetzelfde en is hij 2e geworden. Tijs, die in een hogere gewichtsklasse meedeed, is het gelukt om een wedstrijd te winnen met ippon. Hij viel net buiten de prijzen en werd 4e. Zijn broer Lars heeft bewezen dat hij judoles krijgt in Houthem en liet zijn tegenstanders niet meer los, zodra hij ze in een houdgreep had. Floris heeft 2 wedstrijden gewonnen. Ruben, Jop, Eloy en Damin hebben super hun best gedaan en mooi judo laten zien.

Nogmaals bedanken wij alle vrijwilligers, judoka’s van onze eigen club en die van andere clubs voor een sportief judoweekend!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.