Algemene info: lidmaatschap, telnrs

Judoclub Kano heeft trainingen voor recreatieve judoka’s maar heeft ook wedstrijdtraining. Je kunt indien je dat wil deelnemen aan Pupillenuitwisselingen (voor beginnende judoka’s) en toernooien voor beginnende en meer ervaren judoka’s.
Judo is een opvoedkundig middel: kinderen leren zich te onderwerpen aan regels en discipline, leren omgaan met agressie en verantwoording afleggen. Bovendien vergroot judo het zelfvertrouwen en verbetert het de motoriek. Judo is niet alleen lekker bewegen, maar is ook een van de weinige sporten waar onder strikte regels lichamelijk contact is toegestaan. Judotechnieken worden spelenderwijs aangeleerd via allerlei stoeivormen. Dit alles gaat volgens spelregels, waarbij veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Tijdens de les wordt ook aandacht besteed aan gedisciplineerd gedrag, de wijze van groeten, de verzorging van lichaam en kleding.
Ook organiseert de club activiteiten zoals een weekendkamp, einde seizoensuitje, etc..

Voor wie is judo bestemd ?

Judo is een sport voor iedereen vanaf 4 jaar, dus meisjes/jongens maar ook volwassenen.

Lidmaatschap en contributie

De eerste 3 lessen zijn gratis. Bij aanmelding betaald u 3 maanden vooruit. De maandelijkse contributie bedraagt €15,– per maand, bij voorkeur automatisch te betalen per kwartaal, op IBAN NL89 SNSB 0858 9771 09 , t.n.v. JC Kano Houthem. Bij inschrijving dient er eenmalig €5,– inschrijfgeld voldaan te worden. Wij maken u tevens attent op het het Jeugdfonds sport. Jeugdfonds sport Limburg creëert sportkansen voor kinderen van 4 t/m 20 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. (https://jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/limburg-sport/)
Wij maken de judoka tevens lid van de Judobond Nederland, dit ivm examens, etc.. Over de kosten hiervan kunt u terecht bij het bestuur van onze club.

 

Bestuur

Esther Viervant Tukker Voorzitter esther.viervant@gmail.com Tel.nr; 06-45750329
Wim Dolmans Penningmeester wim.dolmans.julebra@gmail.com Tel.nr: 06-19 299 515
Esther Viervant Tukker (ad interim/tijdelijk) Secretaris
Leon Pluijmaekers Bestuurslid
Vacant Bestuurslid

Tijdens trainingstijden is het bestuur ook bereikbaar op telefoonnummer 045-5282825 (sportzaal Adelante).

 

Trainers

Jo Dolmans Hoofdtrainer, houder van 6e Dan Judo
Wim Dolmans Judoleider, houder van 3e Dan Judo wim.dolmans.julebra@gmail.com

 

Scheidsrechters

Wim Dolmans Niveau 4

Accessoires

* JC Kano verstrekt aan leden die regelmatig aan wedstrijden/toernooien deelnemen een bodywarmer met opdruk. Deze bodywarmer is bedoeld om te dragen naar trainingen en toernooien bij onze en andere verenigingen. Bij opzeggen van het lidmaatschap van JC Kano dient de bodywarmer te worden geretourneerd.
* Er is ook een spreekbeurttas te leen waarmee je een hele goede spreekbeurt over judo kan houden. Hier zitten allemaal judo-spullen in zoals stukjes band en een zelfs een stukje judomat.
* Judopakken kunnen bij onze vereniging gekocht worden. De prijzen zijn afhankelijk van de maat en de kwaliteit.
Het is ook mogelijk tweedehands pakken te kopen. De trainer kan u adviseren over de maat en informeren over de kosten van deze pakken.
* Te koop zijn tevens grote zwarte judotassen met het embleem van JC Kano. De prijs is € 11.50.

Jaarvergadering

In februari/maart wordt de jaarvergadering gehouden, waarbij leden en ouders van harte welkom zijn om vragen te stellen en/of tips te geven, te vernemen hoe de club ervoor staat, wat er gedaan is het afgelopen jaar, wat er komend jaar in de planning staat, etc. De exacte datum wordt per mail en mondeling gecommuniceerd.

Verdere informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Esther Viervant Tukker, 06-45750329. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons via het Contact-menu.