Binnenkort bij JC Kano Houthem

geslaagd judtoernooi

Op zondag 7 november hield Judoclub “Kano” Houthem haar 12e Heuvellandjudotoernooi, er deden 6 judoka’s mee. De meeste judoka’s hadden nog nooit een toernooi meegedaan daarom was het extra spannend. Fé Eijkenboom en Take Jansen wisten de bronzen beker te winnen, door goed judo. De andere vier judoka’s, Dawid Molin, Pim Eijkenboom, Cain Pinckers en Damin Odekerken ontvingen een mooie herinneringsmedaille.

 

 

Papa en mama dag op maandag 1 november

Op maandag 1 november zal er weer een papa en mama dag gehouden worden. Het is de bedoeling dat de ouder(s) meedoen in de judoles, ze oefenen met hun eigen kind. Ouders kunnen zich via de app aanmelden voor deze speciale les.

Vanaf 1 november zullen alle lessen maandag en donderdag plaatsvinden in de speelzaal van de OBS in Broekhem, Keelstraat 3 ingang aan de linkerzijkant van het gebouw.

Geslaagd judokamp

Op 10, 11 en 12 september zijn we weer samen met Judokan Maastricht en Judoclub Urmond op kamp geweest in de Woushoeve in het Belgische Zutendaal. Het was weer zeer gezellig en er was veel saamhorigheid. Het thema was deze keer de Olympische spelen waarbij er met 8 teams gewerkt werd en elk team moest zelf een zelfbedacht land bedenken. De creaties waren fantastisch met vaak een mooie (judo) gedachte erachter. Er werden weer allerlei speciale spellen en opdrachten gedaan.

 

Judolessen weer van start in het nieuwe seizoen 2021-2022

Beste leden en ouders van leden,

Met ingang van 6 september gaan de judolessen weer van start. Wij kunnen voorlopig niet meer in de gymzaal van Adelante terecht door de waterschade wat er is opgelopen.

Daarom starten we maandag 6 september in de bovenzaal (ingang aan de achterzijde) van de Holle Eik in Houthem, Baron de Selysstraat 4.

Op de donderdag hebben we een locatie in Broekhem, namelijk de OBS Broekhem (ingang links van de hoofdingang) Keelstraat 3 in Valkenburg a/d Geul.

Wij heten iedereen weer van harte welkom en maken er weer een mooi seizoen van.

Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom.

Adelante tijdelijk niet beschikbaar i.v.m. de wateroverlast

I.v.m. de overstromingen die onlangs hebben plaatsgevonden is het momenteel niet mogelijk om verder te trainen bij Adelante, wij zijn op zoek naar een alternatieve locatie totdat de gymzaal van Adelante weer beschikbaar is (naar verluid gaat dit zeker tot maart 2022 duren).

Zo snel als wij weten waar we wel kunnen trainen zal dit op deze site aangepast worden, er zijn al een aantal opties in beeld. Dus we starten gewoon op maandag 6 september met de eerste training na de vakantie. Voor meer informatie kunt u terecht bij de voorzitter en het bestuur en de trainer.

Adelante gesloten i.v.m. wateroverlast

De gymzaal van Adelante in momenteel niet bereikbaar en heeft ook last van het hoge water van de Geul. Daarom zullen er hoogstwaarschijnlijk geen judolessen meer zijn voor de zomervakantie. Hou de mail of app in de gaten voor actuele informatie.

De lessen starten dan weer op maandag 6 september als de scholen ook weer van start gaan.

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie en hopelijk goed weer.

Namens het bestuur en trainers

Geslaagden tijdens de judo-examens

Op donderdag 8 en maandag 12 juli werden een aantal examens voor een hogere slip of band afgenomen. Door de coronatijd was er deze keer minder tijd om goed te oefenen, maar de resultaten waren zeker niet slecht. Op de witte band behaalde de volgende judoka’s een slip, Vic, Nash, Mayson, Jurian en Fé. Een nieuwe slip op de gele band was er voor Fons, Steijn, Pim, Femke, Kian en Tuur. Edgar slaagde voor de gele band. Drie judoka’s met een oranje band behaalde ook een slip op de band, dit waren Damin, Jirre en Ruben.

Verder kreeg ieder lid nog een bodywarmer van de club. De volgende examens zullen dan weer in januari plaatsvinden.

Tuimeljudo voor 4 tot 6 jarige van start na de zomervakantie

Op maandag 13 september zal Judoclub “Kano” uit Houthem starten met een 6 weken durende tuimeljudo actie voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. De lessen zijn geheel gericht om veilig en met veel plezier te stoeien en vele motorische vaardigheden te activeren. Indien je interesse hebt in deze cursus geef je dan op via onze voorzitter Esther Viervant Tukker.

Aanvangstijd les wordt later bekendgemaakt.

Na deze cursus komt er misschien wel een vervolgcursus of de kinder kunnen verder aan de reguliere judolessen meedoen.

Mevrouw Dolmans (penningmeester sinds 1983) is overleden

Onze zeer geliefde penningmeester mevrouw Dolmans ( 80 jaar) is na een kort ziekbed op 5 juni 2021 overleden. Ze heeft 38 jaar lang (eerste samen met haar man) het penningmeesterschap beheerd.  Ze was geliefd door leden en ouders en vele andere judoliefhebbers. Jarenlang zorgde ze voor weegkaarten, coachkaarten, koffie en andere versnaperingen voor vrijwilligers en scheidsrechters.  De andere taken die ze altijd met veel liefde heeft gedaan waren te veel om op te noemen. Haar zonen Jo (trainer) en Wim (scheidsrechter) hebben altijd veel steun en hulp van haar gekregen. Ze was iedere les op maandag en donderdag aanwezig, maar door de coronatijd heeft ze dit meer dan een jaar moeten missen.

De club zal haar komende jaren zeer gaan missen.

Tinie BEDANKT voor al die jaren van zorg en hulp aan iedereen.

 

Judolessen vinden weer binnen plaats

Na lange tijd mogen we weer binnen onze mooie sport uitoefenen, we hoeven niet meer naar het weer te kijken of we wel kunnen trainen.

Nieuwe leden vanaf 4 jaar zijn van harte welkom om kennis te maken met de judosport.  Er wordt getraind in 3 groepen op maandag en donderdag. De eerste les start altijd om 18.15 uur voor de allerjongste.

De trainingen lopen samen met de schoolvakanties dus we kunnen nog tot eind juli trainen.

In september gaan we weer op kamp in België en maken daar weer een leuk weekend van, dus geef je op.

Kom lekker meedoen en ontdek hoe leuk judo is.